«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”

Η νέα αυτή εξέλιξη απ ότι φαίνεται ανατρέπει το χρονοδιάγραμμα που από την προηγούμενη εβδομάδα είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάστηκε από το υπουργείο Παιδείας το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”, αναμένοντας το “πράσινο φως” για να πάρει το δρόμο για την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η νέα αυτή εξέλιξη απ ότι φαίνεται ανατρέπει το χρονοδιάγραμμα που από την προηγούμενη εβδομάδα είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας, κυρίως μετά την απαίτηση από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, να μην προωθηθεί το πολυνομοσχέδιο.
Στα σχέδια του κ. Μπαλτά ήταν να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή ή τη Δευτέρα,  κάτι βέβαια που δεν έγινε μέχρι σήμερα Τετάρτη.
Πάντως εάν δεν προχωρήσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, τότε το υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει κάποιες ρυθμίσεις να τις καταθέσει ως τροπολογίες σε άλλο νομοσχέδιο, δεδομένου ότι απαιτείται άμεσα η ψήφισή τους, όπως για παράδειγμα για τους αναπληρωτές, τη ανάκληση προηγούμενης διάταξης που παρέτεινε την θητεία οκτώ Πρυτάνεων για να γίνουν οι εκλογές με τις νέες διαδικασίες που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο κλπ.
Θυμίζουμε ότι προχθές στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:
-Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πότε θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Οι παρατηρήσεις από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής έχουν ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο.
-Περιμένουμε σήμερα ή το πολύ αύριο την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
-Δεν καταλαβαίνω καθόλου το κάζους μπέλι που έχει τεθεί από τα πολιτικά κόματα. -Έχει προκληθεί ένας πολύ μεγάλος θόρυβος γύρω από αυτό το πολυνομοσχέδιο΄διο.
-Ο θόρυβος αυτός είναι στη καλύτερη περίπτωση παρανόηση στην πιο συνηθισμένη διαστρέβλωση και στην τελική ανάλυση συκοφαντία .
- Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι είναι εκείνο το φοβερό σ αυτό το πολυνομοσχέδιο ου συζητείται επί 5 μήνες που δημιουργεί το κάζους μπέλι.
- Μια μία να πάρουμε τις αιτιάσεις σε μία νηφάλια συζήτηση μπορεί ως κατηγορίες να εκπέσουν .
- Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία νομοθετεί , υπάρχουν κοινοβουλευτικέ διαδικασίες, ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει αναλόγως.
-Δεν χρειάζεται συναίνεση της αντιπολίτευσης για να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο η Κυβέρνηση.
-Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.
-Γιατί να υπάρχουν διαρροές από το κυβερνών κόμμα για το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο .
-Δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης .
- Το τι επιλέγει η αντιπολίτευση να ψηφίσει στη Βουλή είναι δικό της πρόβλημα δεν είναι θέμα της Κυβέρνησης.
-Υπάρχει ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
-Τυπικά δεν έχει υπάρξει μομφη κατά της Κυβέρνησης .
-Τυπικά οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ψηφίσει όχι ή παρόν στα τελευταία νομοσχέδια παραμένουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μετέχουν στις όποιες διαδικασίες .
- Φαντάζεστε η όποια αντιπολίτευση εντός ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την παιδεία;- Αδιανόητο μου φαίνεται αυτό.
-Δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση από την πλευρά της Κυβέρνησης επί του πολυνομοσχεδίου και άρα προχωράμε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου