«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


Η ΟΛΜΕ και τα Θρησκευτικά

  • Από  theologosnaf.
Η ΟΛΜΕ και τα Θρησκευτικά


Γράφει ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος - Θεολόγος καθηγητής
Μέσα στο καλοκαίρι του 2007 ο τότε υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης δημιουργούσε πρόβλημα εκ του μη όντος στο ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών. (Αργότερα βέβαια δήλωνε αποπροσανατολισμένος από τον τότε Συνήγορο του Πολίτη…). 
Η εγκύκλιος Γκεσούλη, που έως τότε ίσχυε, έλυνε το ζήτημα και όλοι οι εμπλεκόμενοι (θεολόγοι, γονείς, μαθητές, αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι) συμφωνούσαν. Παράλληλα με τις παλινωδίες του Υπουργείου παρακολουθούσαμε έκπληκτοι και τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ που άνετα χαρακτηρίζονται ως μνημεία ασχετοσύνης και αντισυναδελφικότητας.

Το φετινό Ιανουάριο, αμέσως μετά τις εκλογές και μόλις που ξημέρωνε η «πρώτη φορά Αριστερά», η ΟΛΜΕ ξύπνησε με την αυγή και καλωσόρισε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με το «φλέγον» αίτημα της κατάργησης της σχολικής εορτής των τριών Ιεραρχών και την εκ νέου μετατροπή της σε σχολική αργία. Έπρεπε να προλάβει, καθώς η «ανεπιθύμητη» εορτή ήταν σε …δύο ημέρες!!! Αυτό που έλειπε από τα σχολεία – κατά την ΟΛΜΕ – ήταν μια ακόμη αργία!!!
Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τη «δεύτερη φορά Αριστερά», έσπευσε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να αναγγείλει την αλλαγή της εγκυκλίου Λοβέρδου για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, είτε ψευδόμενη επ’ αυτής είτε αγνοώντας την (http://theologosnaf.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html). Προφανώς, η κυρία Υπουργός αγνοεί και την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Χανίων επί του θέματος.
Στο ίδιο πνεύμα και πάλι η (έως τώρα άφαντη) ΟΛΜΕ έσπευσε να χαιρετίσει τη δήλωση της Υπουργού, παραποιώντας την ισχύουσα εγκύκλιο και αγνοώντας τη δικαστική απόφαση.
Επειδή έχει παρατραβήξει το σχοινί, καλείται η ΟΛΜΕ (η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς) να αφήσει τα κομματικά παιχνιδάκια και τους δίσημους χρησμούς και να απαντήσει ευθέως ποια είναι η θέση της για το μάθημα των Θρησκευτικών και για τους θεολόγους καθηγητές που είναι μέλη της. Το ίδιο να κάνουν και οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και προσωπικά καλώ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου να πάρει θέση. Για να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου