«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015



 
Αθήνα 25/11/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Θέμα : Συνάντηση με εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία
   Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ομάδα εκπαιδευτικών από τη Γερμανία οι οποίοι είναι μέλη του σωματείου GEWBerlin.
   Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς Ελλάδας και Γερμανίας, τα οποίαόπως διαπιστώθηκε είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινά. Βασικά σημεία κοινής στάσης αποτελούν:
  • Ο αγώνας ενάντια στις απόπειρες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης και της λειτουργίας της με όρους αγοράς.
  • Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ως εργαλείο ελέγχου που συνδέει το προϊόν της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.
  • Η εναντίωση στην πολιτική της μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
  • Ο αγώνας ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, της πρόθεσης των κυβερνήσεων για αύξηση του ωραρίου εργασίας και του αριθμού των μαθητών στις τάξεις καθώς και του συνεχώς αυξανόμενου όγκου εργασίας για τους εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα σε τομείς όπου θα έπρεπε να υπάρχει γραμματειακή στήριξη).
   Κοινή επιθυμία και πρόθεση είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή για μια δημιουργική συνεργασία των εκπαιδευτικών των δυο χωρών (μεταξύ GEW, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).
Από τη Δ.Ο.Ε.




Αρ. Πρωτ.237
Αθήνα 24/11/2015
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Νίκο Φίλη
Θέμα: Υπουργική απαγόρευση για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Κύριε Υπουργέ,
   όπως μας ενημέρωσαν οι αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στην κοινή μας συνεδρίαση την Πέμπτη 19-11-2015, οι υπηρεσίες του υπουργείου αρνούνται να τους χορηγήσουν στοιχεία, για θέματα της αρμοδιότητάς τους, επικαλούμενες γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια δική σας «απαγόρευση».
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό αληθεύει. Θεωρούμε αδιανόητο, αντίθετο προς τις βασικές αρχές της χρηστής, δημοκρατικής διοίκησης και πέρα από κάθε δεοντολογία το να υπάρχει τέτοιου είδους απαγόρευση από τον Υπουργό Παιδείας.
Θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση του Υπουργείου όχι μόνο να δίνει στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά πάνω απ’ όλα να φροντίζει το ίδιο να δημοσιοποιεί κάθε τέτοιο στοιχείο με απόλυτη διαφάνεια.
Σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να δημοσιοποιούν τα στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερώνονται οι συνάδελφοί μας ανεμπόδιστα όπως αρμόζει σε κάθε ευνομούμενη και με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές πολιτεία.

 

 

 



Αρ. Πρωτ.236
Αθήνα 23/11/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Θέμα: Επιβάρυνση εκπαιδευτικών με έξοδα ελέγχου τίτλων
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. γίνεται συνεχώς αποδέκτης διαμαρτυριών εκ μέρους εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι σε διαδικασίες ελέγχων γνησιότητας τίτλων από την υπηρεσία αναγκάζονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τόσο να επιβαρύνονται με έξοδα επικύρωσης δικαιολογητικών όσο και να υπόκεινται την ταλαιπωρία αναζήτησής τους, κάτι που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης η οποία προβαίνει σε έλεγχο.
           Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς όπου, όπως αναφέρει έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας, στα πλαίσια ελέγχου γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών, ζητείται από το Βρετανικό Συμβούλιο η καταβολή χρηματικού ποσού 10€ από κάθε εκπαιδευτικό.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως:
- Δεν είναι αντίθετο με κάθε έλεγχο οποιονδήποτε στοιχείων.
- Ο έλεγχος αποτελεί ευθύνη της υπηρεσίας που τον διενεργεί και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε αυτόν οι εκπαιδευτικοί.
- Είναι απαράδεκτο να ζητούνται χρήματα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα στοιχείων των οποίων την αναζήτηση οφείλει να διενεργεί η υπηρεσία.
            Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει ώστε όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που οφείλει να διενεργήσει η διοίκηση να μην εμπλέκουν τους εκπαιδευτικούς και να μην τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου