«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μειωμένα κατά 65.000.000 ευρώ τα κονδύλια για την Παιδεία! Φτάνει! Μην την αναβαθμίζετε άλλο...


                Κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση ο Προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την Παιδεία. Ο μεγάλος χαμένος αυτής της μείωσης είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ,όπου τα κονδύλια σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2015 μειώνονται κατά 65.000.000 ευρώ!!
                Έτσι αποδεικνύονται κούφια, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας το 2016.




                Αλήθεια με μειωμένες δαπάνες:
  • Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά;
  • Πώς θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του κ. Φίλη για μόνιμους διορισμούς;
  • Πώς θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία και τα σχολεία ΕΑΕΠ;
  • Πώς θα εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών, όταν 65000000 κοστίζει η πρόσληψη 4500,περίπου, αναπληρωτών;
  • Πώς θα επιχορηγηθούν οι σχολικές επιτροπές;
  • Πώς θα πληρωθούν οι καθαρίστριες;
                Η Κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΑΝΕΛ υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών, υλοποιεί σήμερα εκείνα που χτες κατήγγειλε ως Αντιπολίτευση.Μειώνοντας τις δαπάνες για την Παιδεία, ιδιαίτερα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συντελεί συνειδητά στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσηςκαι ιδιαίτερα στους τομείς της αντισταθμιστικής αγωγής όπως είναι το ολοήμερο νηπιαγωγείο, το ολοήμερο δημοτικό και τα σχολεία ΕΑΕΠ, που και φέτος πλήρωσαν το κόστος των μειωμένων δαπανών.
                Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται πως η σημερινή Κυβέρνηση ανέλαβε να κατεδαφίσει ότι απόμεινε όρθιο από το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής ασφάλισης.
                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑεκπαιδευτικών ΠΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
  • για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων στους οποίους προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά υποσχόταν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, χωρίς ως τώρα να έχει πραγματοποιήσει ούτε έναν και χωρίς να κάνει καμιά πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας στην οποία προεκλογικά υποσχόταν Παιδεία αντάξια των απαιτήσεων της εποχής
                Οι μάσκες έχουν από καιρό πέσει! Οι πρώην δήθεν σκληροί και άκαμπτοι "θεματοφύλακες" των "ιερών" και των "οσίων" του λαού, έχουν μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερους υπηρέτες του συστήματος, χωρίς ιδέες, στόχους και στρατηγική οι οποίοι "ξεπουλούν" τα πάντα, αρκεί να συνεχίσουν να γεύονται την καταρρακωμένη και εξευτελισμένη ψευδαίσθηση της εξουσίας τους.
                Ντροπή!
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου