«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία…

Ταυτόχρονα αμφισβητήθηκε, για άλλη μια φορά, η αξιοπιστία του λόγου της πολιτικής ηγεσίας και επιβεβαιώθηκε η βούλησή της για τον έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης.

Παληγιάννης
Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ  Βασίλη Παληγιάννη

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών, απομυθοποίησε την πολλά υποσχόμενη περί αξιοκρατίας κυβερνώσα "αριστερά". Αυτή η "αριστερά" προκαλεί αδίστακτα και τους ίδιους τους ψηφοφόρους της, που αφελώς πίστεψαν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετούσε με τα, ως φαίνεται κάλπικα οράματα της, την αξιοκρατία.

Μια απλή ανάγνωση των πινάκων με τις βαθμολογίες των συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης αρκεί, για να αντιληφθεί κάποιος, πως η σκληρή παραταξιακή λογική και η κομματική σκοπιμότητα τέθηκαν και πάλι πάνω από το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τέτοιες βαθμολογίες στις συνεντεύξεις (7, 8, 9) οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν είναι οι αρνητές της αξιοκρατίας.
Το αποτέλεσμα της επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν μας διέψευσε σε ό,τι υποψιαζόμασταν από την πρώτη ημέρα κατάθεσης και ψήφισης του σχετικού νόμου.
Σημασία έχει πως και με αυτές τις επιλογές χάθηκε μία ευκαιρία για την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των στελεχών εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα αμφισβητήθηκε, για άλλη μια φορά, η αξιοπιστία του λόγου της πολιτικής ηγεσίας και επιβεβαιώθηκε η βούλησή της για τον έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη τη δυσπιστία των εκπαιδευτικών για την εγκυρότητα και την αξιοκρατία των επιλογών στελεχών εκπαίδευσης και αυτές οι επιλογές σύντομα θα έχουν ημερομηνία λήξης. Για αυτό καθίσταται επιτακτική ανάγκη η συμβολή όλων μας στην καθιέρωση ενός νέου αντικειμενικού και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής στελεχών.
Στους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης και ανεξάρτητα του τρόπου επιλογής τους, εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου