«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σ. Αναγνωστοπούλου: Από το Φθινόπωρο η μεγάλη αλλαγή στο χώρο της εκπαίδευσης




Τη διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της Παιδείας έδωσε -μιλώντας στο Κόκκινο- η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας την ανάγκη ανασυγκρότησής της σε όλους τομείς με έμφαση σε εκείνους που λόγω της κρίσης εμφανίζουν τα περισσότερα προβλήματα.
Υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος της εκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής είναι να μην επιβαρύνονται οι λαϊκές οικογένειες και οι μαθητές με «φροντιστήρια, φροντιστήρια και πάλι φροντιστήρια».
Σχετικά με τη διεξαγωγή του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, η Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε τα εξής:
*Για πρώτη φορά η διεξαγωγή του Διαλόγου θα γίνει «από τα κάτω προς τα πάνω» εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία: από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.
Όπως πρόσθεσε η κ. Αναγνωστοπούλου, ο Διάλογος δεν θα επικεντρωθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά θα μεταφέρεται σταδιακά και στην Περιφέρεια με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων «από τα κάτω» και την χαρτογράφηση των προβλημάτων των δυσπρόσιτων περιοχών.
*Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του Διάλογου, έως τον Απρίλιο θα συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις προκειμένου να τεθούν υπό επεξεργασία το επόμενο διάστημα. Θα δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα που μπορούν να λυθούν άμεσα με βασική επιδίωξη από το φθινόπωρο να δημιουργηθούν τα πρώτα νομοθετήματα και να αναδειχθεί η μεγάλη αλλαγή στο χώρο της εκπαίδευσης στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση. Βασική επιδίωξη, όπως τόνισε, η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
*Η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στα Τμήματα της Περιφέρειας τα οποία άνοιγαν και έκλειναν μέσα σε μια νύχτα από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελατειακά συμφέροντα. Πώς λοιπόν, διερωτήθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός «μπορεί αυτός ο πολίτης να εμπιστευθεί αυτό το πολιτικό σύστημα που στηρίζονταν τόσα χρόνια στις πολιτικές κατασπατάλησης και αιφνιδιασμού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου