«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Κατά ασφαλιστικού η ΑΔΕΔΥ - Πορεία στο Σύνταγμα και 48ωρη απεργία



Κατά ασφαλιστικού η ΑΔΕΔΥ - Πορεία στο Σύνταγμα και 48ωρη απεργία
Συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια «στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φορολεηλασίας».... Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, η ΠΟΠΟΚΠ, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών έχουν καταλάβει από τις 6:00 σήμερα το πρωί το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Λυκούργου και Αθηνάς), «το οποίο λειτουργεί, σήμερα, ως κέντρο αγώνα για την υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων και του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης», όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει, επίσης, ότι εκτός από το ασφαλιστικό και το φορολογικό «που θα επιβαρύνουν τον λαό με 5,4 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να νομοθετήσει και επιπλέον "προληπτικά" μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος» και τονίζει:

«Δίνουμε τη μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν!

Μπλόκο στα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, στο ασφαλιστικό και τη νέα φοροεπιδρομή.

Να ανατραπεί συνολικά η επίθεση Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού με απεργίες, καταλήψεις, συλλαλητήρια κάθε μέρα από εδώ και εμπρός».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας-αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από τη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 έως και την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εξάλλου, η ΠΟΠΟΚΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, σε ανακοίνωσή της με την οποία καλούσε σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει: «...αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει νόμος του κράτους θα αποτελέσει το ισχυρότερο και καθοριστικότερο βήμα από τη μεριά των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγάλης εργοδοσίας για την τελική διαμόρφωση της συνταξιοδοτικής παροχής σ’ ένα εύρος μεταξύ 200 και 700 ευρώ με περιορισμό της συμμετοχής του κράτους στην καταβολή μιας εθνικής σύνταξης. Είναι αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για την καθολική απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών εισφορών και την πλήρη κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για τα ντόπια και ξένα πολιτικά τους υποχείρια δεν χρειάζεται καμιά αναφορά...». Καλεί δε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στα Χαυτεία, «όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις που ακολουθούν».

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ από κοινού με τη ΓΣΕΕ έχουν ήδη προκηρύξει 48ωρη Γενική Απεργία για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτομάτως με την εκκίνηση της διαδικασίας της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει και ομοσπονδίες, όπως η ΠΝΟ, η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου