«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αναβάθμιση της Ελλάδας στην ηγεσία του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού

Τη νέα θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, με ομόφωνη απόφαση 64 χωρών κατέλαβε ο Σχολικός Σύμβουλος (και τέως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.) Στέλιος Δασκαλάκης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


Αναβαθμισμένος είναι ο ρόλος της Ελλάδας στην ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation – ISF), μετά τη Γενική Συνέλευση   στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας. Στη Γενική Συνέλευση ψηφίστηκαν ουσιώδεις αλλαγές του καταστατικού της Ομοσπονδίας, με μια από αυτές να είναι η θέσπιση της θέσης Αναπληρωτή Προέδρου (Deputy President) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ISF.
Τη νέα θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, με ομόφωνη απόφαση των 64 χωρών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, κατέλαβε ο Σχολικός Σύμβουλος (και τέως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.) Στέλιος Δασκαλάκης (http://www.isfsports.org/about/structure/management-committee/)
Στην ISF – η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η αρμόδια Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Σχολικό Αθλητισμό - συμμετέχουν ογδόντα πέντε (85) χώρες-μέλη από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία. Η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ISF από το 1972 με συνεχή εκπροσώπηση στις διοργανώσεις των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων, αλλά και πολλαπλές διοργανώσεις Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων στη χώρα μας. Από το 2014 διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα οι «Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας», η μοναδική παγκόσμια διοργάνωση σχολικού αθλητισμού που διεξάγεται στην ίδια χώρα και μάλιστα σε ετήσια βάση.
Οι 3οι «Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας», διεξήχθησαν από 23 έως 28 Απριλίου 2016 με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία και τον Μαραθώνα, με κεντρικό θέμα την Ολυμπιακή Φλόγα και τη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «RIO 2016». Οι 3οι «Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας» συνδιοργανώθηκαν από την ISF, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.), τους Δήμους Αθηναίων, Αρχαίας Ολυμπίας και Μαραθώνα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).
Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Κίνα, την Κύπρο και τα Special Olympics Μεγάλης Βρετανίας, απόλαυσαν ένα ειδικά σχεδιασμένο βιωματικό (εκπαιδευτικό – αθλητικό) πρόγραμμα σχετικά με τις Αρχές και τα Ιδεώδη του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, ενώ παράλληλα συμμετείχαν ενεργά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, καθώς και στην υποβλητική «Τελετή Παράδοσης» της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «RIO 2016». Μαζί τους συμμετείχε, ως «Πρέσβειρα της ISF», η Rosa Mota (η «Καλύτερη Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος» όλων των εποχών), καθώς και ο πρόεδρος της ISF Laurent Petrynka.
 (http://www.isfsports.org/news/the-olympic-flamme-illuminated-the-3rd-isf...)
(https://www.facebook.com/ISFWSS.EducationalGames/photos/a.15779707557686... )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου