«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

 

 

 



 
Αθήνα 22/6/2016

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΑΠΟΦΑΣΗ 85Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της στάθηκε απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής και παράνομης Υπουργικής Απόφασης για το νέο τύπο σχολείου καθώς και της παράνομης εγκυκλίου που υλοποιεί τους απαράδεκτους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Σήμερα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητούν από τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να δηλώσουν ποια παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις φοίτησης στο ολοήμερο και ποια όχι (αλλά επιθυμούν τη φοίτηση).
Η 85η Γ.Σ. του κλάδου με ομόφωνη απόφασή της στη συνέχεια των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί και καλύπτει τους Δ/ντές Σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων να δηλώσουν ότι όλα τα παιδιά για τα οποία έχουν κατατεθεί  αιτήσεις φοίτησης στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό πληρούν τις προϋποθέσεις.
Λέμε όχι στους παράνομους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ με τη στάση τους να μη νομιμοποιήσουν τον προσδιορισμό των οργανικών κενών με βάση την παράνομη Υ.Α. και τις εγκυκλίους υλοποίησής της.
Από την 85η Γ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου