«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Aπάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικόλαου Νικολόπουλου σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Εκπαίδευση


"Αναφορικά με την είσοδο κληρικών στα σχολεία, επισημαίνεται ότι οι Μητροπολίτες στο πλαίσιο άσκησης του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου τους δύνανται να επισκέπτονται τα σχολεία της περιοχής τους. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει υπογράψει σειρά μνημονίων και προγραμμάτων συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η είσοδος των κληρικών στα σχολεία πραγματοποιείται πάντοτε σε συνεργασία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων, «χωρίς όμως να παραβλάπτεται η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και η όλη λειτουργία των σχολείων» (ΥΠΕΠΘ - Γ2/5207/20-12-1990).

Τέλος, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.200.21/16/139240/26-11-77 εγκύκλιο, η οποία βρίσκεται σε ισχύ «(..) στην τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος των μαθητών, εκτός των άλλων, θα βοηθήσει η καθημερινή κοινή προσευχή, η οποία υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται με την απαιτούμενη ευλάβεια, κάθε μέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, σε κοινή συγκέντρωση μαθητών και διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του Σχολείου, καθώς και ο εκκλησιασμός των μαθητών»."


Ολόκληρη η απάντηση εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου