«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα προσληφθούν 21.000 αναπληρωτές



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τα σχολεία ανοίγουν με όλες τις καλές προϋποθέσεις προετοιμασίας, με τους αναπληρωτές που έχουμε ήδη προκηρύξει περίπου 21.000 θέσεις, καθώς επίσης και με την έγκαιρη προετοιμασία για να καλυφθούν τα κενά που παραδοσιακά την τελευταία 30ετία εμφανίζονται το Σεπτέμβριο στα σχολεία και δυστυχώς καλύπτονται πολύ αργότερα.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης , στη σημερινή Συνεντευξη Τύπου για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, και σημείωσε τα εξής:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Η προετοιμασία μας αποσκοπεί στο να καλυφθούν τα κενά ει δυνατόν από την πρώτη μέρα και σε αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε.
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ: Και θα παρακαλούσαμε επίσης τα σχολεία, γενικότερα η εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα τα σχολεία την κρίσιμη στιγμή που ανοίγουν, να μην είναι αντικείμενο μιας κομματικής αντιδικίας. Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα και κενά, δεν είναι ένα κέρδος που αφορά την κυβέρνηση. Είναι ένα κέρδος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Τα παιδιά μας, τις οικογένειες όλες, συνολικά στις στιγμές που ζούμε μπορεί να δώσει ένα απτό παράδειγμα ότι η κανονικότητα επιστρέφει στη χώρα μας.
ΤΑ ΚΕΝΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε πόσα περίπου είναι τα κενά στα σχολεία;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα κενά αντιστοιχούν στους αναπληρωτές. Απλό είναι. Δηλαδή ….
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς προβλήματα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα ανοίξουν κανονικά χωρίς προβλήματα τα σχολεία. Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Προσπαθούμε να υπερπηδήσουμε πολλά εμπόδια και πολλές κατεστημένες νοοτροπίες. Και όπως ανέφερα και νωρίτερα το άνοιγμα των σχολείων γενικότερα η εκπαίδευση και το σχολείο δεν πρέπει να είναι αντικείμενο μιας μικροκομματικής αντιδικίας.
Όλοι έχουμε να κερδίσουμε, εννοώ ως κοινωνία από το να αρχίζουν στην ώρα τους τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Και αυτό επιδιώκουμε.
ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω εάν τα ολοήμερα σχολεία θα ξεκινήσουν και αυτά 12 Σεπτέμβρη μαζί με τα υπόλοιπα και εάν θα είναι παντού.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπου υπάρχει ζήτηση για συγκρότηση τμημάτων ολοήμερων σχολείων θα γίνει από την πρώτη μέρα, όπου αυτό είναι δυνατόν, εννοώ και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές που πρέπει να πάνε και να διατεθούν οι εκπαιδευτικοί, οι αναπληρωτές κλπ. Αλλά η κατεύθυνση είναι γρήγορα.
Πέρσι όπως θυμάστε, πρόπερσι, τα ολοήμερα ξεκινούσαν μετά τις 15 Οκτωβρίου. Φέτος αυτό δεν ισχύει. Θα είμαστε πολύ κοντά στην ημερομηνία της έναρξης για όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου