«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι ΘΙΓΟΝΤΑΙ και ποιοι ΟΧΙ από το ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

dictyo.gr


«Νέο Ασφαλιστικό», με τους υποψήφιους συνταξιούχους να αγωνιούν, εάν γλιτώνουν τις μεγάλες μειώσεις, που προβλέπει αυτό, ρωτώντας το epoli.gr ποιες είναι οι ημερομηνίες, που εξασφαλίζουν αυτήν την εκδοχή.
Πάρτε χαρτί και μολύβι, λοιπόν, «γιατί οι ημερομηνίες είναι σκληρές», όπως τονίζει χαρακτηριστικά και αναλύει, σήμερα, η συνεργάτης δικηγόρος κα. Όλια Νικολοπούλου.
Αναλυτικά…
ΘΙΓΟΝΤΑΙ
Θίγονται υποψήφιοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει αίτηση από τις 13 Μαΐου του 2016. Αυτές θα
υπολογίζονται με το Νέο Ασφαλιστικό.

Παρομοίως, θίγονται αν η σύνταξη αρχίζει να καταβάλλεται μετά την ισχύ του ν.4387/2016, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας, ή είχαν υποβληθεί έως τις 12 Μαΐου, αλλά δεν είχε διακοπεί η εργασία. 
ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
Δεν θίγονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, που έχουν υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4387/2016, δηλαδή μέχρι και 12.5.2016, εφόσον η διακοπή και η υποβολή τυχόν λοιπών δικαιολογητικών έχει ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Αυτό γιατί, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης όπου η καταβολή της σύνταξης, σύμφωνα με το προϊσχύον του ν.4387/2016 καθεστώς, ανατρέχει σε χρόνο πριν από την έναρξη ισχύος του παραπάνω νόμου, δηλαδή πριν από την 13.5.2016, ανεξαρτήτως της χρονικής περιόδου που αυτές υποβάλλονται (πριν ή μετά την ισχύ του ν.4387/2016).
Όλες κρίνονται ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των δικαιούχων με το παλαιό καθεστώς, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά την 31.12.2014 καταστατικές, γενικές ή ειδικές διατάξεις κάθε φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου