«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στις 21.000 θα φθάσει φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών



Δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης
Όπως έχει επανειλημμένα εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, και η προηγούμενη και η σημερινή, είναι στις άμεσες επιδιώξεις μας η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κενών αυτών, που δεν είναι πρόσκαιρα κενά, αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς, και να μπορέσουμε την επόμενη τριετία να προβούμε σε είκοσι χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο.

Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης συμπληρώνοντας: Υπάρχει όμως και μια δεδομένη κατάσταση, την οποία καλό είναι να μην υποκρινόμαστε όλοι ότι την αγνοούμε. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι αυτή που όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει και καλό είναι να μην θεωρούμε όλοι στις μεταξύ μας συζητήσεις ότι μιλάμε εν κενώ. Στις δεδομένες, λοιπόν, συνθήκες για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη περίπου είκοσι μία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Και αναφέρομαι και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
Ο κ. Μπαξεβανάκης έδωσε και αριθμούς λέγοντας: Ειδικότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία αναφέρεται η επίκαιρη ερώτηση σας, έχουν μέχρι σήμερα προσληφθεί περισσότεροι από πεντέμισι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και συνολικά και στις δύο βαθμίδες έχουν προσληφθεί περισσότερο από δεκαεφτά χιλιάδες. Θα φτάσουμε μέχρι τον αριθμό των είκοσι μία χιλιάδων, για τους οποίους έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις και πιστεύουμε ότι το συντριπτικό μέρος των κενών θα καλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου