«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Κλειστά σχολεία
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πολίτες και στις μετακινήσεις τους. Πολλοί Δήμοι ανακοινώνουν ότι κλείνουν τις σχολικές μονάδες και για την Παρασκευή 13/1. 
Το alfavita.gr επικοινωνεί με τις περιφέρειες της χώρας και ανακοινώνει όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.  

Έως τώρα, ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία την Παρασκευή έχουν εκδόσει οι εξής Δήμοι και Περιφέρειες:
Έβρος: Μετά και τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε όλο τον Έβρο, ο νομός έχει ντυθεί στα άσπρα και πάλι, αυτή τη φορά με πολύ χιόνι. Τα μηχανήματα των Δήμων έχουν πάρει “φωτιά” για να μπορέσουν να δώσουν πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς όλων των χωριών και των πόλεων του Έβρου.
Αγιάς – Κιλελέρ  : Με απόφαση του δημάρχου Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς επίσης και το Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Για τις επόμενες ημέρας θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ με απόφαση του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου
Λάρισα: Συμφώνα με πληροφορίες κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου,  τα σχολεία στο ν. Λάρισας. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι δήμοι Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Κιλελέρ, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του δήμου Λαρισαίων και Τεμπών.
Βόλος: Κλειστά και την Παρασκευή θα είναι όλα τα σχολεία στον Βόλο, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλου, λόγω του χιονιού και του πάγου που έχει δημιουργηθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Καρδίτσα: Με απόφαση του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ηράκλειο : Ορισμένες σχολικές μονάδες στο Νομό Ηρακλείου θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευη κλειστές εξαιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης και του παγετού. Ειδικότερα το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης των μαθητών, τις 10:00. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Φλώρινα: Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Νεστορίου: Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο Παρασκευή 13-01-2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Αλόννησος, Σκόπελος και Σκιάθος: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Παρασκευή
Ξάνθη: Ο Δήμος Τοπείρου αποφάσισε τα σχολεία να είναι κλειστά και την Παρασκευή στα όρια του. Μετά την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε μετά τις 11 η ώρα σε όλο το Νομό Ξάνθης και οι «4» Δήμαρχοι του Νομού ήδη πήραν την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στους Δήμους Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου  την Παρασκευή 13/1/2017.
Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Κλειστά  και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Κλειστά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια  και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.
Δήμος Πυλαίας - ΧορτιάτηΤα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά  και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Δήμος Δέλτα: Τα σχολεία του δήμου, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.
Δήμος Ωραιοκάστρου: Κλειστά θα παραμείνουν  και την Παρασκευή τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.
Δήμος Λαγκαδά: Κλειστά θα παραμείνουν  και Παρασκευή την 13 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Βόλβης: Την  Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.
Δήμος Καλαμαριάς: Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του δήμου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά.
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο Κρήτης
Στο Δήμο Ηρακλείου  αποφασίστηκε η διακοπή μαθημάτων στο Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα και στο ∆ημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα του ∆ήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 προκειμένου να περατωθούν οι εργασίες που απαιτούνται στο διδακτήριο για ασφαλή χρήση από τους μαθητές, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών.
Δήμος Μαλεβιζίου: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνουν κλειστά  και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ενώ για τις ίδιες ημέρες, το νηπιαγωγεία και το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης των μαθητών, τις 10:00.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
Στον Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.
Δήμος Πύλης: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Σχολεία, όλων των βαθμίδων του Δήμου Πύλης και την Παρασκευή 13/1  λόγω της κακοκαιρίας.
Δήμος Αιδηψού - Ιστιαίας: Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού  όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου  καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.
Δράμα : Τα σχολεία του Δήμου Δοξάτου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, θα παραμείνουν κλειστά  και την Παρασκευή 13/1/2017.
Δήμος Βοΐου: Από το Δήμο Βοΐου ανακοινώνεται ότι: Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. 
Δήμος Τοπείρου: Ο Δήμος Τοπείρου αποφάσισε τα σχολεία να είναι κλειστά και την Παρασκευή
Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 λόγω των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.
Δήμος Άργους Ορεστικού: Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των παρατεταμένων συνθηκών παγετού, της χιονόπτωσης και γενικότερα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.
Δήμος Νεστορίου Καστοριάς: αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 13-01-2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Δήμος Καστοριάς: Ανακοινώνεται ότι με βάση την υπ’ αριθμ. πρωτ. 423/11-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, θα παραμείνουν κλειστές Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13/01/2017, οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς, εξαιτίας των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης που επικρατεί.
Διδυμότειχο - Σουφλί - Φέρες: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή
Δήμος Σκύδρας: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου