«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αδειάζουν τα Λύκεια από τον Φεβρουάριο



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέρετε τι συμβαίνει το Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο; Αδειάζουν τα σχολεία, γιατί παίρνουν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες και λείπουν συνεχώς από το σχολείο, τουλάχιστον, για δύο μήνες.

Ετσι απλά τα είπε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΙΕΠ Σωτήρης Γκλαβάς, κάτι που κάθε χρόνο  επισημαίνει με ρεπορτάζ το esos, αλλά κανένας υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να δώσει ένα τέλος σ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
“Ακυρώνουμε, δηλαδή, το δημόσιο σχολείο και το ιδιωτικό εμμέσως, διότι εμείς δίνουμε τη δυνατότητα αυτή,  κάτι που αν ψάξετε στο κόσμο δεν θα το βρείτε αυτό” πρόσθεσε ο κ. Γκλαβάς.
 “Δεν μπορεί  να δικαιολογεί ο γονιός τις απουσίες του παιδιού και που  μαζεύονται   το Φεβρουάριο - Μάρτιο - Απρίλιο και να διαλύεται το σχολείο” τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΙΕΠ καισημείωσε:
-Αυτά δεν μπορούμε να τα θεραπεύσουμε;
-Φυσικά και μπορούμε.
-Τώρα η αδιαφορία πως αντιμετωπίζεται και γιατί υπάρχει αυτή η αδιαφορία;
 Θυμίζουμε ότι  η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας  παρότι είχε εξαγγείλει επισήμως ότι θα βάλει τέλος σ αυτό το φαινόμενο , για λόγους που η ίδια γνωρίζει έκανε πίσω .
Η κ. Διαμαντοπούλου είχε κάνει λόγο     για "βεβαιώσεις" από γιατρούς που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να "δικαιολογηθούν" οι απουσίες των παιδιών τους στα σχολεία.
Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει  "ντροπή" το "καθεστώς" των ψεύτικων βεβαιώσεων, που προσκομίζει το παιδί στο σχολείο του, εν γνώσει των γονέων, για να δικαιολογήσει την απουσία του και να μην έχει επιπτώσεις. "Δηλαδή, ένα παιδί 18 χρόνων, αλλά και μικρότερης ηλικίας, μαθαίνει ότι μπορεί να έχει πλαστές βεβαιώσεις και μάλιστα από το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το «φαινόμενο», δυστυχώς, διατρέχει όλες τις βαθμίδες και τους πρωταγωνιστές της Εκπαίδευσης, από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές έως και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν, ή δέχονται, αυτές τις βεβαιώσεις.", είχε σημειώσει με δηλώσεις της η  Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου