«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Και ο Σχολικός Αθλητισμός στα αζήτητα της κυβέρνησης
   Ο Σχολικός Αθλητισμός ως γνωστόν αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σχολικής ζωής, υπηρετεί τον ιδιαίτερο χώρο του μαθητικού αθλητισμού και συνδέει τη σχολική Φυσική Αγωγή με τον Αθλητισμό γενικότερα.

   Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως αυτό είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί.

   Η προχειρότητα και η αναταραχή που προκλήθηκε για μια ακόμη σχολική χρονιά στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας ήταν πρωτοφανής.

   Παρά τις συνεχείς προτροπές και οχλήσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τους «αρμόδιους» της Πολιτείας, για μια ακόμη χρονιά ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές (τραγικά καθυστερημένη χρονικά έναρξη της διαδικασίας και των αγώνων).

   Συγκεκριμένα η πρώτη εγκύκλιος για τη διοργάνωση των Σχολικών αγώνων Λυκείων για το σχολικό έτος 2016-2017 προωθήθηκε στις   6/12/2016 (!!!).  

   Η Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. (αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου για τη διοργάνωση των σχ.αγώνων 2016-17 ) συγκροτήθηκε στις 12/1/2017 (!!!).

   Από το σημείο αυτό, ένα τεράστιο αλαλούμ ,μια απίστευτη σύγχυση καθώς και αναστάτωση επικράτησαν στα περισσότερα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

   Υπήρξαν σχολεία όπου την ίδια μέρα έπρεπε δύο ή και τρεις ομάδες του να μετακινηθούν για αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του. Η πλήρης αποδιοργάνωση!

   Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπρεπε να διεξαχθούν αγώνες καλαθοσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, πετοσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, χειροσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, ποδοσφαίρου αγοριών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, κλασσικού αθλητισμού Α΄ ,Β΄, και Γ΄ φάσης καθώς και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων.

   Το Υπουργείο Παιδείας βρισκόμενο ξαφνικά μπροστά σε αδιέξοδα που το ίδιο δημιούργησε, με ενημερωτικό σημείωμα την 29/3/2017, προτρέπει την κάθε Δ.Δ.Ε. της χώρας: «λόγω των στενών χρονικών ορίων …..να αξιοποιήσετε τον προγραμματισμό σας ακόμη και τα Σάββατα και τις Κυριακές» (αν είναι δυνατόν!!!) .

   Έμπρακτα λοιπόν για μία ακόμη σχολική χρονιά η κυβέρνηση της ισοπέδωσης αξιών και ιδεωδών του ελληνικού έθνους ,αποδεικνύει την πρόθεσή της για απαξίωση και του Σχολικού Αθλητισμού.

Είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Κατάρρευση των πάντων!!!


Υ.Γ.: Δεν είναι τυχαίο γεγονός εξάλλου και η εξαφάνιση από τις αθλητικές εκπομπές των κρατικών καναλιών των πρόσφατων δηλώσεων του Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής Λ. Πετρούνια, ο οποίος ξεμπρόστιασε την αδιάφορη και για τον ελληνικό αθλητισμό κυβέρνηση της Αριστεράς τονίζοντας : « παλεύουμε μόνοι μας. Έχουμε πάει σε αγώνες με δικά μας λεφτά. Δεν έχουμε θέρμανση. Εάν δεν είχα τους χορηγούς μου θα είχα σταματήσει να αγωνίζομαι. Είμαστε οι συνεπείς στη χώρα της ασυνέπειας».

ΛΑΡΙΣΑ 25/4/2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου