«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την προσχολική αγωγή

  • Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούν άμεση συνάντηση μαζί του απέστειλαν οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης , (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιοκόμων (ΠΑΣΥΒΝ), Γιώργος Πατούλης , Νίκος Τράκας και Ευαγγελία Καλαιτζή, αντίστοιχα. Στην επιστολή, επισημαίνουν τις επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην δίχρονη .

Επίσης με απόφαση των τριών αυτών φορέων, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργός υπογραμμίζουν ότι το μοντέλο αυτό δεν υφίσταται σε καμία αναπτυγμένη χώρα του κόσμου. Επίσης προειδοποιούν ότι “οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες”, “θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά”, “οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους”, “οι συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και θα δημιουργηθούν αδιέξοδα”.
Ακόμη επισημαίνουν ότι δεν είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες της εφαρμογής της απόφασης αυτής .Οι τρεις πρόεδροι τονίζουν επίσης, ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα μετατραπούν από χώρους παιδαγωγικής εκπαίδευσης σε απλούς χώρους φύλαξης, και δεν θα παρέχονται στα παιδιά, μια σειρά από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από το επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τους , όπως παρακολούθηση από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπευτή κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, καθώς και πλήρη σίτιση σε κατάλληλα πιστοποιημένους και διαμορφωμένους χώρους. Τέλος σημειώνουν ότι αναιρούνται δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό (9.5.2017) και τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου (29/5/2017), ενώ όπως αναφέρουν, και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., είχε υποσχεθεί ανάληψη πρωτοβουλίας για κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του
iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου