«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΠΕΝΕΛΦΑ: Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Την έκδοση εφαρμοστικής εγκυκλίου για την πλήρη εκτέλεση του γράμματος και πνεύματος της απόφασης του ΣτΕ όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής , ζητά η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 1858/18.9.2017 απόφασή του αναφέρει: «Όσον αφορά ειδικότερα τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής, άρθρο 4 παρ. 12 του ν. 1566/1985, προέβλεψε τη δυνατότητα ανάθεσής του, εκτός από τους δασκάλους και σε εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας ... μετά τη σύσταση και κατανομή των αντίστοιχων οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες.... Από την ανωτέρω διάταξη του άρθρου 4 παρ. 12 του ν. 1566/1985 συνάγεται περαιτέρω ότι ο νομοθέτης δεν απέκλεισε την ανάθεση της διδασκαλίας του ανωτέρω μαθήματος … στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70, θεωρώντας ... ότι η παρεχόμενη σε αυτούς ακαδημαϊκή εκπαίδευση καλύπτει τα γνωστικά πεδία… η ανάθεση του εν λόγω μαθήματος σε εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ70 μπορεί να γίνεται κατά την ειδικώς αιτιολογημένη κρίση του αρμοδίου για την ανάθεση οργάνου, μόνο εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) ελλείπει ειδικός εκπαιδευτικός ... β) οι ακαδημαϊκές σπουδές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού του κλάδου ΠΕ70 στον οποίο γίνεται η έκτακτη ανάθεση, καλύπτουν επαρκώς το ανατιθέμενο ειδικό μάθημα».
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει εφαρμοστική εγκύκλιο, κατά χρηστή διοίκηση, για την πλήρη εκτέλεση του γράμματος και πνεύματος της απόφασης του ΣτΕ, ως εξάλλου έχει σχετική αυτοτελή, σαφή και προσωπική νομική υποχρέωση κάθε αρμόδιο διοικητικό όργανο, τόσο σε κεντρικό όσο και σε αποκεντρωμένο επίπεδο.                      
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                  Η  Γενική Γραμματέας
Νικόλαος Τριπόδης                        Ανδριανή Βούξινου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου